Er zijn veel manieren om meer bezoekers naar je website te krijgen. Naast het schijven van blogs, of het posten van social media berichten of zelfs het gebruik van YouTube  is ook linkbuilding een belangrijke optie. 

Linkbuilding

Simpel gezegd, met linkbuilding laat je andere websites verwijzen naar jouw site. Dat is eerlijk gezegd heel eenvoudig gezegd, want het, hoor ik je denken, dan plaats ik de link van mijn website toch op de verschillende startpagina’s? Helaas, daar trapt Google al een tijdje niet meer in. Vooral de kwaliteit van het doorlinken wordt door het algoritme van Google veel zwaarder gewogen. En daarmee is linkbuilding ook een stuk lastiger geworden. 

Strenger

Google is veel strenger geworden in het beoordelen van linkbuilding. En misbruik wordt door Google heel streng gestraft. Sowieso kijkt Google meer en meer naar de kwaliteit van een website, en dat geldt dan voor de content maar ook voor het gebruik van links. Kwaliteit voert hier gewoon de boventoon voor wat betreft kwantiteit. Meer links is niet per definitie beter.

Je uitgangspunt moet zijn, het posten van relevante en goede content op je website. Als je daar consistent in bent (en blijft) dan krijg je vanzelf dat andere bloggers gaan linken naar jouw site. Maar dat kost natuurlijk tijd, en dat is iets wat we niet (altijd) hebben. Natuurlijk kun je links gaan ruilen, maar daar zit natuurlijk ook weer een risico aan vast. Want weet jij wel met welke partij je aan linkruil doet? Is deze partij wel betrouwbaar?

En wat nu?

Heb je eenmaal linkjes, dan ben je er nog niet. Het is namelijk (uiteraard) belangrijk dat deze dan ook passen bij de diensten die jij op je website aanbiedt. Dus de website waarvan jij een link krijgt moet zeker relevant zijn voor het onderwerp van jouw website. Een banketbakker die zijn website laat linken naar die van een schildersbedrijf? Denk niet dat je daar hoge ogen mee gooit bij Google.

Linkbuilding is veel werk

Linkbuilding vandaag de dag is heel veel werk en vraagt heel veel geduld voordat je hier uiteindelijk resultaat in kan gaan zien. Uiteraard kan ik je hierbij helpen. Of wil je meer weten over het beheer voor wat betreft jouw website? Of ben je gewoon toe aan een nieuwe website? Ik hoor graag meer van je.

John Warnas